TOP 10 cele mai periculoase rase de caini.

TOP 10 cele mai periculoase rase de caini.

 
10. GREAT DANE -Exemplarele acestei rase de câini pot cântări şi 90 de kilograme, iar atunci când nu sunt dresaţi, mărimea lor şi energia pot deveni periculoase.

Citeste mai mult: adev.ro/njihri
09. BOXER-Boxer-ul cântăreşte cam 25 de kilograme, iniţial fiind dresaţi pentru vânătoarea de mistreţi. Poate deveni agresiv nu numai în prezenţa persoanelor străine, ci şi atunci când sunt antrenaţi în cadrul unor jocuri care îi pot stimula agresivitatea. Din acest motiv şi boxerii sunt incluşi printre cele mai rele rase de câini.

Citeste mai mult: adev.ro/njihri
08. AMERICAN BULLDOG-Cainii care fac parte din aceasta rasa sunt interzisi in Danemarca, Singapore si nu numai.
La origini, acestia au fost folositi ca si caini de ferma, fiind foarte priceputi la prinderea porcilor salbatici, care pot cantari si peste 100 de kilograme, si care au colti foarte puternici. Cand sunt incoltiti, acesti porci sunt luptatori aprigi, fiind nevoie de un caine de mare putere si bun atlet pentru a-i stapani pana cand soseste vanatorul. Un Bulldog american poate cantari de la 30 de kilograme pana la 55 sau chiar mai mult.
07. ALASKAN MALAMUTE-Energic, inteligent şi devotat, malamutul de Alaska poate să cântărească şi 45 de kilograme. Chiar dacă nu atacă fără să fie provocat, poate deveni imprevizibil atunci când nu este dresat şi energia nu îi este canalizată spre activităţi pozitive.

Citeste mai mult: adev.ro/njihri
06. SIBERIAN HUSKY-Cântăresc aproximativ 30 de kilograme şi sunt foarte energici, inteligenţi, dar şi extrem de temperamentali. Acest comportament imprevizibil este motivul pentru care sunt incluşi printre cele mai rele rase de câini.

Citeste mai mult: adev.ro/njihri
05. BULL MASTIFF-Rasa Bullmastiff este una dintre cele mai tinere rase de caini. Ea a aparut abia in 1860 in Marea Britanie, din nevoia padurarilor si a vanatorilor de a reduce fenomenul braconajului. Rasa a aparut prin incrucisarea rasei Mastiff cu Bulldog-ul englez. Cainii din rasa Bullmastiff au fost folositi la inceput de catre padurari pentru a-i retine pe infractori. Datorita curajului, fortei si rezistentei lor, erau cainii ideali pentru indeplinirea acestui obiectiv. Mai tarziu au fost folositi de catre serviciile militare si de politie, ca si caini utilitari. In prezent, sunt folositi in special ca si caini de paza si protectie, insa pot fi si ideali caini de companie. Foarte afectuosi si loiali, sunt companioni potriviti chiar si pentru familiiile cu copii. Cu toate acestea, nu pot fi crescuti in case in care sunt mai multe animale de companie, pentru ca nu se vor intelege prea bine.
04. DOBERMAN PINSCHER-Aceşti câini cântăresc 35-40 de kilograme, sunt foarte inteligenţi, loaili şi vigilenţi, calităţi perfecte pentru un câine de pază. În ciuda faptului că sunt foarte ataşaţi de familia lor, dobermanul pinscher prezintă o agresivitate crescută faţă de persoanele care par că le ameninţă în vreun fel stăpânii. Dresajul este necesar în cazul acestei rase de câini pentru a le putea controla impulsurile agresive.

Citeste mai mult: adev.ro/njihri
03. GERMAN SHEPHERD-Ciobăneştii germani sunt câini foarte inteligenţi, puternici şi cântăresc între 30 şi 45 de kilograme. Foarte buni câini de pază, ciobăneştii sunt însă extrem de violenţi în comportament atunci când consideră că sunt provocaţi, plus că sunt destul de greu de calmat, motiv pentru care şi ei sunt incluşi în cele mai rele rase de câini.

Citeste mai mult: adev.ro/njihri
02. ROTTWEILER-Un rottweiler are o greutate minimă de 45 de kilograme şi este un animal cu un foarte dezvoltat simţ al teritoriului, drept urmare şi agresivitatea de care pot da dovadă. Un bun câine de pază, rottweiler-ul necesită dresaj pentru că altfel creşte riscul să-şi atace chiar şi stăpânul, motiv pentru care este inclus printre cele mai rele rase de câini.

Citeste mai mult: adev.ro/njihri
01. PIT BULL (PIT BULL TERRIER AMERICAN)-Aceşti câini cântaresc între 25 şi 30 de kilograme, maxilarul puternic fiind o trăsătură definitorie. De reţinut că gâtul este zona de atac pe care se axează aceste patrupede destinate luptelor, care sunt considerate una din cele mai rele rase de câini.

Citeste mai mult: adev.ro/njihri
 
Autor articol: WOWvideo.ro
Sursa video: YoutubeDistribuie si prietenilor tai! Iti multumim!